Spel är en naturlig del av mångas liv idag. Att spela tillsammans skapar gemenskap, oavsett ålder, och att spela själv är ett sätt att slappna av och låta kreativiteten flöda. Det finns idag en mängd olika typer av spel att välja mellan, oavsett om man föredrar att spela på sin iPhone, i datorn eller på konsol.

Mobilspel

Mobilspelen dominerar bland svenskarna. De flesta har åtminstone ett spel nedladdat i mobilen som man fördriver tiden med på bussen, underhåller sig med i soffan eller dyker ner i efter en stressig dag. Det är tack vare att våra smartphones blivit allt mer kraftfulla som mobilspel kunnat bjuda på bättre grafik, mer avancerade storylines och helt enkelt bättre underhållning. Det finns såväl gratis som betalversioner av spel för iPhone, Android och Windows smartphones. 

Virtual Reality (VR) spel

VR, Virtual Reality, har förutsetts bli en stor hit i framtiden. Redan nu finns det VR-spel där spelaren med hjälp av särskilda VR glasögon kan dyka ner i gamingvärlden. Läs mer om Virtual Reality här.

PC-spel

Spel till PC är en klassisk kategori som många vuxit upp med. Här finns en mängd olika plattformar som samlar speltitlar, till exempel Steam, Origin och Epic Games. Medan det förr var standard att köpa en fysisk CD-rom för att kunna spela så är idag nästan alla PC-spel helt nedladdningsbara utan behov av skiva. 

Spel till konsoler

Konsolspel är den kategori som ibland även kallas för tv-spel. Detta är när man har särskild konsol som oftast är kopplad till en teve. Vissa spel är unika för konsol, till exempel har Nintendo släppt många titlar som kräver ett Nintendo Switch, däribland de nyaste Pokémonspelen.