logan-weaver-lgnwvr-BT3yED9xUQk-unsplash-1

Vad är egentligen gamingkläder?

Gaming är ett stort intresse bland både stora och små och att fastna framför en skärm i timmar framför favoritspelet är säkerligen inget ovanligt. Men vad kan ges i present till någon som har ”gamingkläder” på önskelistan? Hur klär sig en gamer och vad definierar egentligen ”gamingkläder”?

Gaminginspirerade kläder

Många, både stora och små, har gaming som sitt största intresse och köper gärna kläder, accessoarer och andra gaminginspirerade prylar. När det kommer till kläder finns en hel del att välja bland – till exempel finns sköna jumpsuits som är utformade som spelkaraktärer. Kort och gott blir det nästan som en maskeraddräkt men som givetvis kan bäras även framför skärmen, för den som verkligen går ”all in” i spelet.

Det går att hitta i princip alla typer av plagg, så som strumpor, kepsar, T-shirts och hoodies, som på något vis har designats med inspiration från spelens värld. På nätet finns den största marknaden och här finns bland annat plagg med motiv från populära spel, till exempel Fortnite och Minecraft, men även plagg med mer allmänna spelmotiv.

Det kan vara exempelvis spelkontroller och hörlurar som motiv eller olika texter som enkelt associeras med gaming. Kläder med sådana motiv finns ofta att hitta även hos dom stora klädkedjorna – till exempel HM, Lindex och KappAhl.

Sköna och funktionella plagg

Vad vill en gamer ha på sig under timmarna som spenderas framför dator- eller tv-skärmen om plaggen inte nödvändigtvis behöver ha spelinspirerade motiv? Dom flesta som ägnar mycket av sin fritid åt att spela skulle förmodligen svara att dom föredrar sköna plagg framför skavande jeans och uppklädda skjortor.

Kanske kan ett par mjukisshorts och en lös T-shirt vara bekvämt när det är varmt ute och ett par mjukisbyxor och en skön hoodie när det är kallare. Just mjukiskläder verkar vara återkommande bland gamers – troligen av den enkla anledningen att det är skönt att bära.

Även jumpsuits nämndes ovan och det kan säkerligen också vara ett skönt plagg att krypa in i när det är dags att ta plats framför favoritspelet en längre stund. Jumpsuits finns i många olika modeller – både med roliga motiv och helt neutrala. Lägg där till ett par mjuka och lurviga tofflor så är speloutfiten komplett!