digital bild

Digitala spel – möter fysisk värld

Att sitta framför datorn eller TVn och spela i all ära man ibland kan det vara uppfriskande med lite omväxling – och inte minst lite frisk luft. För att fortfarande stå med det ena benet i den digitala världen och med det andra i den fysiska finns City Quiz Walk – ett spel som genomförs utomhus och som gör det möjligt att förena nytta med nöje.

City Quiz Walk – ett digitalt spel i den fysiska välden

City Quiz Walk är en frågesport i mobilen men som utförs ute på gator och torg, vilket gör det möjligt att stå med det ena benet i den digitala världen och med det andra i den fysiska. Spelet kan spelas i Stockholm, Göteborg och Malmö och är en rolig och lärorik upplevelse för både turister och boende i städerna.

City Quiz Malmö

City Quiz Walk Malmö spelas exempelvis direkt i mobilen samtidigt som spelaren / spelarna följer en karta. Det finns olika kartor att välja bland och promenadslingorna tar mellan ca 60–90 minuter att gå. Det behövs ingen app men för att få tillgång till kartor och frågesport krävs ett inlogg till City Quiz Walks webbsida.   

Längs vägen passeras olika stadsdelar, sevärdheter och kulturella platser och i mobilen dyker det upp frågor inom ämnen så som historia, litteratur, personer, samhälle, platser och musik. Frågorna besvaras alltså längs vägen och det rätta svaret visas direkt. När slingan är avklarad visas det slutgiltiga resultatet och spelet avslutas.

Friskvårdsberättigad aktivitet

City Quiz Walk är en friskvårdsberättigad aktivitet, vilket är ett extra plus i kanten. Spelet är lämpligt att utföra i grupp om ca 1–3 personer så för större sällskap kan det vara roligt att dela in sig i lag. Utmana gamingkompisarna eller kanske kollegorna och gör det hela till en tävling för att se vilka som kan mest!

Spelet ger en perfekt kombination av motion och spel och det gör inte bara promenaden lite roligare utan även lärorik. Kanske får spelaren / spelarna till och med upp ögonen för några hitintills oupptäckta guldkorn längs vägen.