jason-leung-Xaanw0s0pMk-unsplash

Skapa ett gamingkalas

Gaming är ett stort intresse för både stora och små och fungerar utmärkt som tema på kalas. Bara fantasin sätter gränserna när det kommer till dukning och dekorationer och en av dom roligaste sakerna med kalas är just förberedelserna! Nedan följer några bra tips för att lyckas med gamingkalaset – från att dekorera till att baka en snygg tårta.

Välj ett färgtema

För att skapa en snygg helhet på kalaset är ett bra första tips att välja 1–3 färger – till exempel grönt, svart och lila. Med för många olika färger på dekorationer och annat blir det lätt för mycket av det goda och själva temat försvinner lite i mängden. Välj färger utifrån favoritspelet eller kanske några av födelsedagsbarnets favoritfärger.

Pynta och dekorera

Att pynta, duka och dekorera inför ett kalas är både roligt och kreativt och bara fantasin sätter gränserna. Det finns många dekorationer som går att göra själv om tiden finns, så som festliga vimplar, ljuslyktor och annat fint och det går att ordna en festlig miljö även på liten yta – till exempel genom att duka på golvet istället för på ett bord.

Under temat gaming finns dock även mycket färdigt att hitta hos olika butiker som säljer fest- och kalasartiklar. Det går att hitta alltifrån engångsmuggar- och tallrikar till ballonger och andra fina dekorationer.

En del av butikerna erbjuder även färdiga kalaskit som innehåller det mesta som behövs både för att duka och dekorera fint.

Baka en tårta med valfritt gamingmotiv med hjälp av en tårtbild

Tårtan är ofta en av höjdpunkterna på ett kalas och väl värd att lägga lite extra krut på. Ett enkelt sätt för att själv skapa en snygg och proffsig tårta som passar till temat är att beställa en tårtbild.

Sådana kan fås med eget foto eller annan valfri bild och kan sedan monteras ovanpå valfri tårta. Välj ut ett eget foto – kanske på ”gamearen” själv i egen hög person eller ladda ner någon cool gamingbild från nätet. Bilden laddas sedan upp i samband med beställningen och tårtbilden levereras hem till brevlådan inom ett par dagar.

Förutom en tårtbild med coolt motiv finns även muffinsbilder att köpa med eget motiv. Andra snygga dekorationer till bakverk, så som sockerdekorationer, tårtljus, muffinsformar och cake toppers med gamingtema, finns också att hitta i butiker som säljer fest- och kalasartiklar.

Att låta fikabordet gå i samma tema som det övriga kalaset blir pricken över i:et och oftast krävs inte så mycket för att skapa en snygg och festlig helhet.